C vitamini, İyot ve Potasyum içermekte olan Feyhoa meyvesinden Azeriler, Ruslar ve Gürcüler komposto, turşu ve reçel yaparlar. Bu meyve Türkiye'de pek bilinmese de Karadeniz, Marmara ve Ege bölgesinde yetişmektedir. 21 Haziran 2017 Çarşamba
Feyhoa meyvesi
Sonbahar geldiğinde Azerbaycan, güney Rusya ve Batı Gürcüstan pazarlarında yemyeşil, kalın kabuklu, yarı ekşi, yarı tatlı bir meyve satılıyor. Anavatanı Güney Amerika olan Feyhoa adlanan bu meyve adını bilim adamı João da Silva Feijó'dan almıştır.
C vitamini, İyot ve Potasyum içermekte olan Feyhoa meyvesinden Azeriler, Ruslar ve Gürcüler komposto, turşu ve reçel yaparlar. Bu meyve Türkiye'de pek bilinmese de Karadeniz, Marmara ve Ege bölgesinde yetişmektedir.
C vitamini, İyot ve Potasyum içermekte olan Feyhoa meyvesinden Azeriler, Ruslar ve Gürcüler komposto, turşu ve reçel yaparlar. Bu meyve Türkiye'de pek bilinmese de Karadeniz, Marmara ve Ege bölgesinde yetişmektedir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder