20 Haziran 2017 Salı

Dukan Ekmeği Tarifi



  • 8-10 yemek kaşığı yulaf kepeği
  • 2 Adet orta boy yumurta
  • 5 yemek kaşığı light süt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı instant maya
  • 1 az tuz 
Hazırlanma Şekli:

- Yumurtaları köpürene kadar çırpın. Diğer tüm malzemeleri ekleyip kek hamuru elde edene kadar çırpın. Hamur fazla cıvık olursa bir iki kaşık daha yulaf kepeği ekleyebilirsiniz. 

- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Fırını kapatın fakat ekmek içeride bir 10 dakika daha dursun. Soğuduktan sonra dilimleyerek yiyebilirsiniz.



Yulaf Kepeği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder